tiistai 24. huhtikuuta 2012

Mudcakepohjainen mustaherukkamousse kakku

Suklaapohjainen mustaherukkamoussekakku. Tein sen pari viikkoa sitten yhtiin bileisiin ja sai kuulemma paljon kehuaja (vaikka moni taisi olla jo aika maistissa kakkua syödessä, hehe) Tämä resepti on Jauhot suussa blogin kakusta muunneltu.

Mudcake pohja 
(Ohje Fazerin sivuilta)

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja lisää munasokerivaahdon sekaan. Lisää myös vehnäjauho sekä leivinjauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Muista tarkkailla ettei kakku paistu liikaa, koska sen on tarkoitus jäädä hieman löysäksi keskeltä.

Jäähdytä hyvin ennen täytteen lisäämistä.

Täyte
5 dl kermaa
400 g musta- tai/ja punaherukoita
n. 1,5 dl tomusokeria
4 liivatetta
1tl vaniljasokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Anna liota n.10 min. Tee herukoista melbaa puristamalla ne siivilän läpi (n 2,5 dl nestettä tulisi tulla) Vatkaa kerma, lisää vaniljasokeri sekä tomusokeri (siivilän läpi) sekä suuri osa melbasta. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä loppu melbasta ja lisää puristetut liivatteet. Sekoita kunnes liivatteet sulavat. Lisää loppu melba täytteen joukkoon ja sekoita kevyesti. Lisää täyte viilenneen suklaa pohjan päälle ja laita pakastimeen jähmettymään.

Päällinen 
2,5-3 dl mustaherukka mehua
3-4 liivatetta
Marjoja koristeeksi

Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Lämmitä tilkka mehua kiehuvaksi, liota liivatteet siihen niin, että ne varmasti sulaa. Sekoita loppuun mehuun. Kaada jäiset marjat kakun päälle ja mehu niiden päälle. Huom. tarkista, ettei mehu ole liian lämmintä, pinnasta tulee siistimpi.
Ja pakastimeen!

Muista ottaa sulamaan ennen tarjoilua, ettei tarvi syödä kivistä kakkua niinkuin minun joskus! Jäi pohja syömättä kun ei saanut leikattua...

Kannattaa myös antaa olla jääkaapissa parisen päivää niin maku vaan paranee.









1 kommentti:

  1. Munkin luulis olevan maistissa, kun kattelee noita kirjoitusvirheitä..

    VastaaPoista